Winkelwagen


Uw mandje is momenteel leeg.

 
Zachtere Piano
Een zachtere piano die klinkt als een vleugel.

atjoliglas

Oplossing voor te harde piano in huiskamer en kleine lesruimte.


Een doorsnee piano produceert al snel te veel geluid. Niet alleen voor de buren, maar ook voor de musicus die meerdere uren per dag speelt. En zeker voor de pianostemmer, die na het stemmen van één piano zijn dagdosis geluidbelasting al binnen heeft.
Samen met Ardea heeft Oorbewust een Atjoli Crystal Soundboard Piano vergeleken met piano's met een conventionele houten zangbodem.
De conclusie is dat de Atjoli Crystal Piano tot 6 dB zachter klinkt en een gevoel geeft de klank te hebben van een vleugel.
Goed voor meer musische inspiratie en... dè oplossing voor het behoud van het gehoor van de pianist en een goede relatie met de buren.


Abstract rapport Ardea/Oorbewust - 31 maart 2010
'Het geluidsniveau en frequentiespectrum van een Crystal Soundboard in vergelijking met piano's met een conventionele houten zangbodem'

Conclusie: Op basis van de analyses van de uitgevoerde geluidsmetingen en opnames kan als totaal conclusie worden getrokken dat de Atjoli piano met een glazen zangbodem ervoor zorgt dat het geluid tijdens pianospelen 5-6 dB(A) zachter klinkt. Dit komt het beste tot zijn recht in een relatief kleine ruimte zoals oefenstudio of woonkamer.
Uit de objectieve spectrale analyses blijkt dat het frequentiespectrum van de Atjoli met glazen zangbodem relatief gelijk is. De subjectieve ervaring dat de klank van het instrument breder en boventoonrijker is, is waarschijnlijk toe te schrijven aan de langere uitklinktijd voor de lagere frequenties met daarbij een auditieve component dat de verlaging van het piekgeluid bij de aanslag van de toets ervoor zorgt dat dit impulsgeluid in het slakkenhuis minder maskering geeft van de boventonen.
Op basis van deze metingen en de analyses kan het Crystal Sound Board een goede maatregel zijn in het kader van preventie en bescherming van het gehoor.

Subjectief: De klank van de Atjoli Crystal Piano is te vergelijken met het geluid van de betere pianos en vleugels. De open, heldere en rijke klank met extra dynamiek en sustain geeft een grotere gedefinieerde pianoklank en daarmee een extra muzikale dimensie. Het enige struikelblok is dat we gewend zijn aan een traditionele pianoklank die erg imponerend is, vooral veroorzaakt door het (te) grote geluidsvolume. Een punt waar we ons over heen moeten leren zetten om plaats te kunnen maken voor een rijkere klank en meer muzikale schoonheid. Intussen sparen we ons gehoor.

Het volledige onderzoeksrapport is op te vragen bij de makers van de Crystal Soundboard.

Meer informatie over de Atjoli Crystal Piano.

 

ONGEHOORD

Voorlichtingsfilm over Hyperacusis
"Als gewone geluiden PIJN doen"
Lees verder...
 
Uitgaan festival veilig?
Belangenverstrengeling...
Lees verder...
 
Tinnitus Tool e.a.
Links: omgaan met tinnitus en hyperacusis
Lees verder...
 
Steeds jonger gehoorschade
Kinderen van 9 tot 11 jaar
Lees verder...
 
Ruis & Muziek
drie nieuwe CD's
Lees verder...
 
All rights reserved Oorbewust - © 2008 - 2013